За Частна детска
градина "МЕЧТАТЕЛ"

ЧДГ „Мечтател“ е създадена през 2012г. в нова, уютна и комфортна материална база с официален статут на детска градина, отговаряща на всички изисквания за обучение и отглеждане на деца. Градината е официално лицензирана към Министерство на образованието. Работното време е от 08:00 до 18:00 часа.  

Екип

Екипът на ЧДГ „Мечтател“ се състои от професионалисти с дългогодишен  опит в сферата на частното образование и с желание да правят ежедневно децата щастливи, да стимулират мисленето им, да ги насърчават да ценят красивото и доброто, да ги учат на добро поведение, навици и обноски, на позитивно общуване. Групите ни са малки, за да можем да се фокусираме върху индивидуалните качества и нужди на всяко дете. Обучението е изцяло съобразено с изискванията на МОН за предучилищно образование. Силно застъпен е анлийският език, който се изучава ежедневно по два пъти на ден. За по-добро възприемане на учебния материал използваме интерактивно обучение за всички възрастови групи.

Двор

ЧДГ „Мечтател“ има голям, слънчев и обезопасен собствен двор с пързалка, пясъчник и голямо разнообразие от играчки, където децата прекарват голяма част от деня. Покритието на двора е изцяло от трева, което дава възможност децата да се чувстват възможно най-близо до природата, дори и в центъра на града. Също така, ходим и на дълги разходки в Южния парк, където децата тичат и се забавляват.

Здраве

За здравето на децата се грижи медицинска сестра, която следи здравословното им състояние и прави ежедневен здравен филтър. При наличието на симптоми (хрема, кашлица, температура и др.) детето се връща за лечение у дома. За превенция от вируси и бактерии имаме машини за пречистване на въздуха, бактерицидни лампи и правим дезинфекция 4 пъти на ден. Всеки ден, в който времето позволява, децата излизат и играят на двора или отиват на разходка в Южния парк.

Храна

Храната ни се доставя от лицензирана кетърингова фирма и пълноценното меню е изцяло съобразено с нуждите на децата и в съотвествие с изискванията на МЗ за здравословно хранене. Плодовете и зеленчуците са изключително важна част от ежедневното ни меню, и се консумират два пъти на ден.